Pechperiode?

De pakjesperikelen houden aan. 1 TL in de garage werkte niet en dat was van een enkel armatuur en de ander is er 1 met 3 TL lampen en ik ben van de LED.
Ik ben geen milieufreak maar ik denk dat je met een beetje beleid veel kan doen en daarnaast ook kan genieten zoals in feite zinloos verbranden van benzine voor een motor rit. Zo heb ik een hekel aan verpakkingen in verpakkingen en groenten in plastic en laten we het niet hebben van geschild fruit die dus van hun natuurlijke verpakking ontdaan zijn om vervolgens in plastic verpakt te worden.
Verder gooi ik niets weg waar het niet hoort, als ik iets eet of drink onderweg dan neem ik de verpakking mee als er geen prullenbak is tot ik er wel 1 tegenkom.

Terug naar de LED. De verhuizing heeft genoeg gekost en omdat ik minder waarde hecht aan inrichting kon ik me een 2e motor veroorloven voor offroad werk en met extra excuus als back-up. En wees eerlijk, de meeste motorrijders hebben ook een auto maar ik kies dan voor een 2e motor.
Onderhoud doe ik zelf dus moet er ook goed licht zijn om dit uit te voeren maar LED TL buizen zijn niet goedkoop en ik had er 4 nodig. Gelukkig kwam iBood met een leuke aanbieding van 2 dubbele armaturen met TL buizen wat nog wel uit de normale boodschappenpot kon.

Helaas zijn die dus nu ergens waar ik niet weet waar dankzij DHL.
Woensdag een briefje in de bus dat ze me gemist hebben en het de volgende dag opnieuw zouden proberen. Natuurlijk weer niet thuis want zoals eerder gezegd moet ik toch wel werken om die leuke dingen te kunnen doen (en ik vind mijn werk ook leuk wat mooi meegenomen is).
Weer een briefje in de bus dat het 5 werkdagen kon worden afgehaald op een pick-up point maar niet welke. De QR code geeft aan dat het pakket niet gevonden kon worden dus vandaag maar naar de 4 DHL punten die allemaal in een straal van minder dan een kilometer van mijn huis liggen maar bij geen van die punten ligt mijn pakketje.
Morgen maar eens kijken of ik het kan traceren.

Maar het blijft niet bij pakketjes.
Gisteren kom ik thuis met de Crosstourer van het ophalen van het vermiste DPD pakket, een set banden voor de XT, een Hyperpro streetbox en een balhoofdlager want dat kreeg ik op de XT niet mee. Het zou vast wel kunnen maar de CT is daar beter geschikt voor dus ik was even wezen wisselen en daarna nog een boodschap.
Daarvan thuisgekomen parkeer ik de CT in de garage en die staat aan de linkerkant dus ik moet rechts afstappen. In normale omstandigheden doe je dat links en in dat geval is er niets aan de hand als ik de stekker van de verwarmde kleding (ja, na zoveel jaar mag ik wat comfort hebben in de koude maanden) vergeet maar nu stapte ik rechts af en ja hoor…. een afgebroken stekker 🙁

Ik had de XT goedkoop kunnen kopen en hij zag er super uit maar bij een motor van 11 jaar oud met een ton op de teller kunnen er toch wat dingetjes naar boven komen.
Zo bleek minimaal 1 remschijf voor krom te zijn en kwam ik er eergisteren ook achter dat de torsiedempers van het achterwiel aan vervanging toe waren. Er was ook zijwaartse speling dus waarschijnlijk ook het lager.
Zoals gezegd hecht ik minder waarde aan een interieur en heb het lekker minimalistisch en omdat ik de XT goedkoop heb kunnen kopen kon ik hem ook meteen TET klaar maken maar met de onverwachte dingen er bovenop gaat het ineens wel erg hard dus €79 voor een nieuwe controller voor de verwarmde kleding moest maar wachten.

Maarrrr…. Ik had nog een oude jas met controller die niet werkte. Geen idee of de jas stuk was of de controller en dat wild eik nog eens testen met de nieuwe controller op de oude jas maar steeds vergeten.
Nu maar eens de oude controller op de nieuwe jas geprobeerd maar niets. Kan dus niet anders dan dat de oude controller stuk is en daar zat een mooi krulsnoer aan die ik op de nieuwe wel miste en tevens een haakse stekker.
Dus knip… en vervolgens een beetje solderen en een paar krimpkousjes. Voila, €79 bespaard.
Morgen maar eens de oude jas met deze controller testen want als dat wel werkt dan kan ik die misschien nog weer verkopen en een paar tientjes terug verdienen.
Hopen dat dat de pech heeft doorbroken en ik fijn kan gaan sleutelen om de XT klaar te maken en daar een flinke tijd plezier van kan gaan hebben.
Gelukkig heb ik een bedrag voor ritjes (benzine en lunches) per maand ingecalculeerd maar door de corona en nu de winterstop (in ieder geval voor ritten en evenementen) kon ik dat deel voor de onverwachte uitgaven gebruiken.
Na de reparatie van de controller meteen een begin gemaakt met de XT, morgen verder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *