Pakketjesleed

Voor de XT had ik diverse dingen besteld want ik heb hem goedkoop kunnen aanschaffen dus het budget eens bekeken en ik kon ‘m wel vrijwel helemaal klaarmaken voor de TET.
Soms is uitgeven besparen en voor een allroad die vooral offroad gericht is kan je stellen dat investeren in bescherming uiteindelijk goedkoper is dan steeds nieuwe onderdelen te moeten kopen. Ik zeg altijd “bij offroad is het niet de vraag of je valt maar hoe vaak”.

Er moest dus een valbeugel komen en een carterbescherming want de plastic versie die er standaard onder zit schijnt het best aardig te doen maar het blijft plastic.
Verder is het ook erg fijn als je de juiste voetsteunen hebt, een beetje groter en ruwer. Dit alles was bij 1 leverancier aan te schaffen.
Na de online bestelling (wel een webshop van een fysieke winkel) kreeg ik al snel telefoon dat de gekozen carterbescherming niet meer leverbaar was. Er werd een andere optie voorgesteld maar die was pas ruim 2 weken later leverbaar maar ja, beter dan niet leverbaar dus laat maar komen.
Uiteindelijk 2 weken na de aangegeven levertijd maar eens contact opgenomen, ja het wordt toch wat later…
Onacceptabel! Kom maar met een alternatief die wel leverbaar is. Er werd een origineel Yamaha model aangeboden voor dezelfde prijs als die ander en die was wel binnen een paar dagen leverbaar.
Laat maar komen. Voordeel was ook dat deze onbehandeld aluminium was i.p.v. geanodiseerd wat wel fijn is omdat ik dan een uitbreiding kan maken zodat ook de waterpomp beschermd wordt.

Na een paar dagen inderdaad bericht dat de onderdelen verzonden zijn.
Het is een erg drukke periode voor de pakketbezorgers omdat er door de corona veel online besteld wordt en de aankomende feestdagen maken dat alleen maar erger.
Echter een week om een pakketje nog geen 150km te verplaatsen is wel heel erg.

Zoals gezegd was er budget om de motor vrijwel helemaal klaar te maken en dan bedoel ik klaar voor de TET en met een sectie in zuid Nederland die vervolgens Belgiƫ in gaat kan ik dus al oefenen met een paar weekend tripjes.
TET klaar betekend ook nieuwe vering dus een Hyperpro streetbox besteld. Voor de XT heb ik een streetbox die een complete achterveer en een verenset met olie voor de voorvork voor minder dan alleen een achterveer voor de Crosstourer (die staat dus nog steeds op het wensenlijstje en blijft daar nog wel even).
Een nieuw balhoofdlager was ook nodig dus meteen een conische mee besteld, deze was niet gepland maar de oude bleek helaas een dood punt te hebben maar gelukkig zijn deze niet heel duur.
En natuurlijk heb je voor offroad ook andere banden nodig welke voor de XT gelukkig ook best meevallen qua prijs.

Wat denk je?
Ook dit pakket is vandaag al een week onderweg en ik heb ook geen tracking nummer, zo maar even een mailtje wagen aan de leverancier in de hoop dat hij wat te weten komt.
Helaas heeft het versturen van deze bestelling ook al erg lang op zich laten wachten vanwege leveringsproblemen.
Hopen dat het toch voor het weekend nog hier is zodat ik van het weekend kan beginnen met sleutelen.
De XT is wat eerder aangeschaft dan de bedoeling was omdat ik voor het woon-werk verkeer graag een back-up heb en de eigenschappen van een goede offroad motor zijn ook ideaal wanneer we toch weer een winter gaan krijgen dus het zou fijn zijn als die klaar is voor er een winter komt>
Laten we eerlijk zijn, 2020 was een moeilijk jaar dus het zou me niets verbazen als we er ook nog eens een bak sneeuw bovenop krijgen als afsluiter en dan zijn een paar noppenbanden wel fijn denk ik…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *