Long way home

Relatief gezien dan…
Ik was dus niet slim geweest en moet dus de tank voor volgend weekend zo goed als leegrijden, hè bah… wat vervelend…
Maandag met de XTZ naar het werk geweest en dinsdag met de CT want dinsdag is een boodschappendag en de CT heeft 3 x 35L aan Mosko Moto tassen en de XTZ 40 in de vorm van de Mosko Moto Rackless 40 maar daarover maak ik nog wel een keer een aparte blog want ik vind de Mosko Moto producten echt top.

Vandaag weer met de XTZ en eigenlijk had ik na het werk een afspraak bij de kapper maar dat ging door de nieuwe lock down niet door.
Dan kan ik natuurlijk even gebruik maken van het daglicht wat ik over heb want de test zondagavond in het donker was leuk maar niet ideaal.
Offroad is steeds meer beperkt maar gelukkig heb ik onderweg naar huis een leuk stukje ontdekt wat nog geen 5 minuten om is maar ik weet ook nog een ander stuk wat met lekker binnendoor er naartoe en daarna verder naar huis een goed uur rijden is i.p.v. goed 25 minuten, vandaar “the long way home”. In het verleden heb ik ook wel eens 300km gedaan om de 35km naar huis af te leggen toen ik nog in Enschede woonde en in Goor werkte en dat zou in de toekomst best nog wel eens voor kunnen komen.

Het was dus wat vochtig maar meteen een goede test voor de Michelin Anakee Wild’s maar laten we eerlijk zijn, ik ben op gebied van offroad gewoon een beginner.
Bij alles waar ik mijn tanden in zet is het enthousiasme groot en ga er ook altijd vol voor maar deze omstandigheden zijn niet ideaal om vertrouwen te tanken.
Ik ben totaal niet bang om te vallen, ik zeg ook altijd dat bij offroad niet de vraag is of je valt maar hoe vaak maar een duik in de modder had ik even geen zin in.
Helemaal met het donker in aantocht (10 min. later had ik deze foto niet meer kunnen maken) gaf dat toch wat beperking, vooral in de bochten maar je ziet dat we toch vies zijn geworden. Ja “we” want komend weekend mag de kleding ook wel even in de was.

De banden, voorvering, balhoofdlager en torsiedempers hebben er wel een veel fijnere motor van gemaakt. Komend weekend begin ik aan de Hyperpro achterschokdemper en dan eens kijken hoe het dan allemaal aanvoelt.
Ik ga in ieder geval elk moment dat ik op tijd naar huis kan lekker 1 van de offroad stukken meepakken om vertrouwen op te bouwen en in het voorjaar ga ik de offroad cursus die ik met de CT heb gedaan ook met de XTZ doen.
Als het weer langer licht wordt kan ik ook op mooie dagen op zoek naar nieuwe secties voor de afwisseling.
Volgend jaar wil ik minimaal alle 3 de TET secties van Nederland doen en de TET België.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *